Työpajat

Työpajoihin ilmoittaudutaan tämän lomakkeen kautta. Yhteen työpajaan mahtuu 25 henkilöä. Ilmoittautuminen on auki 4.10. asti!

Kaikki työpajat järjestetään klo 13-15.

Nyyti ry: Hyviä kohtaamisia

Nyyti ry:n Myötätuntoa korkeakouluihin ja Yhdessä yhteisöksi -hankkeiden yhteisessä keskustelutyöpajassa herättelemme itseämme huomaamaan ja luomaan hyviä ja myötätuntoisia kohtaamisia. Tutustumme kohtaamisen ja myötätunnon teemoihin ja jaamme keskenämme arjen esimerkkejä hyvistä kohtaamisen hetkistä ja myötätunnon teoista. Harjoittelemme samalla arvostavan kohtaamisen taitoja. 

Tila: Opinkiven sauna

Student Life: Millaisessa ympäristössä minä opiskelen – sellainen oppija minä olen

Oppimisympäristöllä voi vaikuttaa oppimiseen, motivaatioon ja opiskelukykyyn. Työpajassa keskitytään menetelmiin, joilla voit kehittää joustavia ja uudenlaisia opiskelustrategioita.

Työpajan ohjaajina: Hanna Laitinen ja Elina Savilahti, psykologian laitos JYU

Tila: Ruusupuisto, huone E308

Tunne ry: Ilmastoahdistus: Toiminnan ja tunteiden suhde – Mitä kohti olen menossa?

Ilmastonmuutos, ympäristöuhat ja tulevaisuuden epävarmuus herättävät monissa vahvoja tunteita ja ahdistuksen kokemusta. Toiminta saattaa auttaa myös näiden tunteiden käsittelyssä, mutta pelkästään toimintaan keskittymällä saatamme uuvuttaa itsemme tai kyynistyä. Tässä työpajassa etsitään välineitä omien ympäristötunteiden kohtaamiseen ja käsittelyyn, ja pohditaan toiminnan ja hyvinvoinnin tasapainoa. Työpaja tarjoaa mahdollisuuden pohtia omaa suuntaa ja suhtautumista tulevaisuuteen yhdessä muiden kanssa.

Työpajassa ei käydä läpi ilmastonmuutokseen itseensä liittyvää tiedettä, eikä luoda mallia sille, miten yksilöiden tulisi elää, joten olet tervetullut sellaisena kuin olet juuri nyt! Toivommekin, että jokainen osallistuja voisi kunnioittaa sitä, että toiset voivat olla eri vaiheessa oman pohdintansa kanssa, mutta silti voimme työskennellä yhteisen teeman parissa.

Työpajasarjan vetäjinä toimii Tunne ry:stä Sanni Saarimäki, joka on koulutukseltaan psykologi.

Tila: Ilokivi, Halonen

YTHS: Vaativuuden tarina

Opiskeluympäristöstä nousevat paineet, kiire, aikataulutus, digitalisaation haasteet, täydellisyyden tavoittelu ja ylikriittisyys. Kuulostaako tutulta? Pohditaan paljonko kannattaa vaatia itseltään ja miten sietää epävarmuutta.

Tila: Ruusupuisto B103


%d bloggaajaa tykkää tästä: