Puhujat

Seminaarin aamupäivä 10.10. klo 10 – 13, Jyväskylän yliopiston päärakennus (C), juhlasali C1. Tervetuloa!

Juhana Salonen, tutkija / Researcher

”Olen Juhana Salonen, viittomakielinen kuuro Jyväskylästä. Julkaisin viime vuonna kirjan Viiton – olen olemassa, joka kertoo kasvutarinastani sekä viittomakielen merkityksestä eheän identiteetin rakentamisessa. Tästä aiheesta luennoin myös Mielen kulttuuri 4 -seminaarissa. Identiteetti on yhteiskunnassamme edelleen ”tabu”. Uskallammeko avoimesti keskustella identiteettikriiseistä ja mielenterveysongelmista?”

Aika ja paikka: klo 10.00, C-rakennuksen juhlasali C1

 

Ana Gallego, tohtorikoulutettava / Ph.D. candidate

Strategies for Well-being and Public Speaking Anxiety.

Acceptance and commitment therapy (ACT) is an empirically-based psychological intervention that uses acceptance and mindfulness strategies mixed in different ways with commitment and behavior-change strategies, to increase psychological flexibility. In this talk, we are going to focus on knowing what is ACT, psychological flexibility, and their implications for well-being and public speaking anxiety.

No background in psychology would be required to understand the principles described in this talk. In English.

When & where: October 10th at 11:00 AM, at C-Building, C1

 

Anniina Lindberg, hankekoordinaattori Yhdessä yhteisöksi -hankkeessa, Nyyti ry

Millaisesta ilmiöstä todellisuudessa puhutaan, kun keskustellaan opiskelijoiden yhteisöllisyydestä? Miksi se on ylipäänsä tärkeää ja mihin se vaikuttaa? Kenen vastuulla yhteisöllisyyden edistäminen on ja millaisin konkreettisin keinoin sitä voidaan edistää?

Puheenvuorossa käydään läpi yhteisöllisyyden, porukoihin kuulumisen ja yksinäisyyden esiintymistä korkeakouluissa sekä tuodaan esiin, millaisia vaikutuksia niillä on hyvinvointiin ja opiskelukykyyn. Puheenvuorossa myös käsitellään sitä, miksi yhteisöllisyys ylipäänsä on tärkeä aihe korkeakouluopiskelijoista puhuttaessa. Lopuksi käydään läpi kysymyksiä siitä, kenen vastuulla yhteisöllisyyden edistäminen on ja millaisiin asioihin tulee kiinnittää huomiota, kun yhteisöllisyyttä ollaan edistämässä.

Aika ja paikka: klo 12.00, C-rakennuksen juhlasali C1

MKsemmaK33

Mainokset